1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. You are viewing our forum as a guest. For full access please Register. WindowsBBS.com is completely free, paid for by advertisers and donations.

Resolved Thunderbird not responding, even in safe mode

Discussion in 'Firefox, Thunderbird & SeaMonkey' started by JAK, 2018/01/25.

  1. 2018/01/25
    JAK

    JAK Well-Known Member Thread Starter

    Joined:
    2002/01/19
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    231
    Computer Experience:
    inter
    Have Win 7 Dell 32 bit desktop and latest Thunderbird. Can't tell you version cause I can't open About.

    My wife swears she just deleted one inbox msg and now TB isn't responding. Popup says that script is busy or not responding, do you want to wait or stop it. Script: chrome://messenger/content/tabmail.xml:1435

    I click stop or wait and it won't respond. Opened in safe mode for TB but the same script box and not responding. Can't click on anything in TB. One time it allowed me to open addons and I quickly removed the two that were there but disabled. Did Win safe mode but TB didn't respond there either. Tried a System Restore to yesterday. It was successful but no change in TB. I added thunderbird.exe as an exception to Avast.
     
    JAK,
    #1
  2. 2018/01/25
    retiredlearner

    retiredlearner SuperGeek WindowsBBS Team Member

    Joined:
    2004/06/25
    Messages:
    5,611
    Likes Received:
    298
    Trophy Points:
    1,093
    Location:
    New Zealand
    Computer Experience:
    intermediate
    If the laptop is working OK except TB - Download a new copy from Mozilla and install.
    It should install and replace the existing version and automatically bring all your old TB data over.
     

  3. to hide this advert.

  4. 2018/01/25
    rsinfo

    rsinfo SuperGeek Alumni

    Joined:
    2005/12/25
    Messages:
    3,830
    Likes Received:
    147
    Trophy Points:
    843
    Location:
    New Delhi, India
    Computer Experience:
    Experienced but ! en
    Most probably some problem with your message store. Create a new temporary profile & see if it works Using Multiple Profiles | Thunderbird Help.

    If it does, it means that your message store is indeed damaged. Take a backup & delete all ".MSF" files. Now try to open Thunderbird again.
     
  5. 2018/01/26
    JAK

    JAK Well-Known Member Thread Starter

    Joined:
    2002/01/19
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    231
    Computer Experience:
    inter
    Thanks. Should I do the new profile or new TB dl first?
    Will try when I get back to town in a few days.
     
    JAK,
    #4
  6. 2018/01/26
    retiredlearner

    retiredlearner SuperGeek WindowsBBS Team Member

    Joined:
    2004/06/25
    Messages:
    5,611
    Likes Received:
    298
    Trophy Points:
    1,093
    Location:
    New Zealand
    Computer Experience:
    intermediate
    If you do the new TB install - it will prove rsinfo's suggestion.
     
  7. 2018/01/26
    rsinfo

    rsinfo SuperGeek Alumni

    Joined:
    2005/12/25
    Messages:
    3,830
    Likes Received:
    147
    Trophy Points:
    843
    Location:
    New Delhi, India
    Computer Experience:
    Experienced but ! en
    No need to dl new copy but Mozilla had an update 2 days ago. You might also update.
     
  8. 2018/01/26
    retiredlearner

    retiredlearner SuperGeek WindowsBBS Team Member

    Joined:
    2004/06/25
    Messages:
    5,611
    Likes Received:
    298
    Trophy Points:
    1,093
    Location:
    New Zealand
    Computer Experience:
    intermediate
    I don't think it will update rsinfo. It ain't responding. I take it, it has frozen.
     
  9. 2018/01/27
    rsinfo

    rsinfo SuperGeek Alumni

    Joined:
    2005/12/25
    Messages:
    3,830
    Likes Received:
    147
    Trophy Points:
    843
    Location:
    New Delhi, India
    Computer Experience:
    Experienced but ! en
    You don't have to open the app to update. Just download & install. The data store corruption issues (if any) would remain.
     
  10. 2018/01/28
    JAK

    JAK Well-Known Member Thread Starter

    Joined:
    2002/01/19
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    231
    Computer Experience:
    inter
    Just dl and installed the newest TB over the old and it all seems to be working! Thanks a lot.
     
    JAK,
    #9
  11. 2018/01/29
    retiredlearner

    retiredlearner SuperGeek WindowsBBS Team Member

    Joined:
    2004/06/25
    Messages:
    5,611
    Likes Received:
    298
    Trophy Points:
    1,093
    Location:
    New Zealand
    Computer Experience:
    intermediate
    Great to know it turned out well.;)
     

Share This Page