1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. You are viewing our forum as a guest. For full access please Register. WindowsBBS.com is completely free, paid for by advertisers and donations.

Resolved Keyboard Set-Up

Discussion in 'Windows 7' started by Lydeard, 2017/11/30.

  1. 2017/11/30
    Lydeard

    Lydeard Well-Known Member Thread Starter

    Joined:
    2006/12/19
    Messages:
    119
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Bridgwater, Somerset
    Computer Experience:
    Beginner/Intermediat
    I have a Windows 7 Home Premium computer and have had to buy a new keyboard for it which works fine except for not producing the expected characters from one or two keys, for example; when trying to get the @ symbol by the normal 'shift + @' key it produces the quote (') symbol which one would normally get by not using 'shift' key. The 'shift' key works fine for other purposes, in fact when this new keyboard is attached to my other PC using Windows 7 Professional it works perfectly as expected. My only serious attempt to remedy this so far is as follows:- Control Panel - Region & Language - Keyboard & Language - Change Keyboard. At this point I am expected to select a language setting from the drop down menu but there is nothing in the menu so where do I go from here ?. Having Googled the problem I can find some suggestions centred around pressing various Control , Shift and Alt keys simultaneously but obviously have got nowhere with that. Suggestions please, before I tear out the last of my already thin hair.
     
  2. 2017/11/30
    Christer

    Christer Geek Member Staff

    Joined:
    2002/12/17
    Messages:
    5,902
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    743
    Location:
    Sweden
    Computer Experience:
    I'm trying!
    Make and model?
     

  3. to hide this advert.

  4. 2017/11/30
    Steve R Jones

    Steve R Jones SuperGeek Staff

    Joined:
    2001/12/30
    Messages:
    11,848
    Likes Received:
    174
    Trophy Points:
    843
    Location:
    Dallas, TX
    Computer Experience:
    Experienced
    What does the first tab called FORMAT say? Does it say English USA?
     
  5. 2017/12/01
    Lydeard

    Lydeard Well-Known Member Thread Starter

    Joined:
    2006/12/19
    Messages:
    119
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Bridgwater, Somerset
    Computer Experience:
    Beginner/Intermediat
    If you mean keyboard make it is an Advent C112.
     
  6. 2017/12/01
    Lydeard

    Lydeard Well-Known Member Thread Starter

    Joined:
    2006/12/19
    Messages:
    119
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Bridgwater, Somerset
    Computer Experience:
    Beginner/Intermediat
    The FORMAT was showing English (United Kingdom) so tried changing to English USA but still nothing available to select under CHANGE KEYBOARD and problem still exists.
     
  7. 2017/12/02
    retiredlearner

    retiredlearner SuperGeek WindowsBBS Team Member

    Joined:
    2004/06/25
    Messages:
    5,455
    Likes Received:
    295
    Trophy Points:
    1,093
    Location:
    New Zealand
    Computer Experience:
    intermediate
    Advent C112 is a keyboard and mouse set - correct? Keyboard is a K112?
    Is the Keyboard shown in Device manager?
    Your system details show XP as your OS - does this need updating to W7?
     
  8. 2017/12/02
    Lydeard

    Lydeard Well-Known Member Thread Starter

    Joined:
    2006/12/19
    Messages:
    119
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Bridgwater, Somerset
    Computer Experience:
    Beginner/Intermediat
    Label on Keyboard quotes model as C112 but, yes it was bought as keyboard & mouse set.
    Keyboard is shown Device Manager.
    System details probably do show as XP so yes, it does need updating to W7. Have just tried to do this but haven't found the way in to do this as yet. Thanks for interest.
     
  9. 2017/12/02
    retiredlearner

    retiredlearner SuperGeek WindowsBBS Team Member

    Joined:
    2004/06/25
    Messages:
    5,455
    Likes Received:
    295
    Trophy Points:
    1,093
    Location:
    New Zealand
    Computer Experience:
    intermediate
    At top right of your Thread > open Menu (small stack of pancakes) > Your Account > Preferences > Make the changes and SAVE before exit.
    Can you update Drivers for keyboard in Device Manager?
     
  10. 2017/12/03
    Lydeard

    Lydeard Well-Known Member Thread Starter

    Joined:
    2006/12/19
    Messages:
    119
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    233
    Location:
    Bridgwater, Somerset
    Computer Experience:
    Beginner/Intermediat
    Thank you to everybody for interest and replies. In the end I took the drastic step of reinstalling via recovery disc and everything behaves as it should now.
     

Share This Page