Windows, Operating System, Security, Networking, Malware, Support, Forum, Help Site Check Our Facebook Page!
Notices
Windows XP Post your Windows XP related questions here.


Register your FREE account to unlock additional features at WindowsBBS.com
   
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 23rd July 2006   #1
Inactive
THREAD STARTER
 
Profile:
Join Date: May 2006
Posts: 133
Computer Experience:
Experienced
raingirlIT Reputation Level

XP Defrag error "the connection to the defragmenter engine has been lost"


So...it had been more than a month or so since I did some computer clean up. I ran disk cleanup, and set my checkdisk to run at the next startup. It did that (took almost 2 hours because it found some bad sectors I think) and start up was fine.

The next thing on my list was disk defrag. I am using the built in XP defrag program, but I get the error "the connection to the defragmenter engine has been lost. Restart degragmentation". I get the same error whether I choose analyse or defrag. Restarting the program/computer didn't help.

Since the last defrag I installed AVG free version and Zone Alarm free version. Could either of those caused this?

I did some googling, but I there were a lot of sites that really had no fixes, just suggestions, but I wasn't sure what to try first. A few sites mentioned possible malaware causing it.

I haven't tried running it in safemode, so I don't know if that would help.

raingirlIT is offline  

 

Register
to remove this ad.
 
 

Old 23rd July 2006   #2
Staff
 
PeteC's Avatar
 
Profile:
Join Date: May 2002
Location: Staffordshire, UK
Posts: 27,775
Computer Experience:
Usually not enough
PeteC Reputation LevelPeteC Reputation LevelPeteC Reputation LevelPeteC Reputation LevelPeteC Reputation LevelPeteC Reputation LevelPeteC Reputation LevelPeteC Reputation LevelPeteC Reputation LevelPeteC Reputation LevelPeteC Reputation Level

My System
Have you tried the fix at ....

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm - line 280?

If that does not solve the problem run System File Checker

PeteC is offline  

Did you find this post helpful? Yes | No
Old 24th July 2006   #3
Inactive
THREAD STARTER
 
Profile:
Join Date: May 2006
Posts: 133
Computer Experience:
Experienced
raingirlIT Reputation Level

system file checker seems to have fixed it. The first one said I didn't have that worm (thank goodness!).

I've never used system file checker before. Thanks for the tip and the help!

raingirlIT is offline  

Did you find this post helpful? Yes | No


 

THIS THREAD HAS EXPIRED.

Are you having the same problem? Please post a new thread, but first you'll have to join us by Registering (FREE).



Discussion Forums
Operating Systems
Windows 8 Windows 8
Windows 7 Windows 7
Windows Vista Windows Vista
Windows XP Windows XP
Windows Server System Windows Server System
Legacy Windows OS Legacy Windows OS
Internet & Networking
Networking (Hardware & Software) Networking
Internet Explorer Internet Explorer
Microsoft Mail Microsoft Mail
Firefox, Thunderbird & SeaMonkey Firefox, Thunderbird
      & SeaMonkey

Web Applications & Cloud Web Applications & Cloud
General Internet
Security
Malware and Virus Removal Malware and Virus
     Removal

Security and Privacy Security and Privacy

Other
Other PC Software Other PC Software
Test Posts Test Posts
Hardware
PC Hardware PC Hardware
Mobile Devices Mobile Devices
Community
Introductions Introductions
General Discussions General Discussions
Site Comments & Suggestions Site Comments
      & Suggestions

News News @ WindowsBBS

Thread Tools


Find us on Facebook   Web Of Trust Rating

All times are GMT. The time now is 02:24.


Recent Discussions
External Monitor highjacking (2)
Relocating Folders from new SSD to .. (1)
My Passport Back Up and Remove data (1)
Win7 Enterprise will not start (6)
User Profile won't open and Explore.. (1)
Laptop screen brightness (3)
Router config problem (6)
No Signal to Monitor (5)
Excel Macro help (0)
Blue/Black screen on crash. (2)
FTP Security Issue (3)
graphics card error 0x800703EE (6)
Blue Screen Of Death (18)
The 'other' Windows blue screen (wi.. (2)
Cannot access server files after re.. (3)
BSoD (35)
What is giveio.sys and how to get r.. (20)
Google Chrome !Aw SNAP! etc. (2)
'Open with' doesn't work (4)
I'm the only Administrator and can'.. (5)


Donate!
Support Windows BBS!



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Copyright 2002 - 2013 WindowsBBS.com. All rights reserved.
FDMA Media LLC
Terms of Use, Legal Information & Privacy Policy
Page generated in 0.05884 seconds with 7 queries