Windows, Operating System, Security, Networking, Malware, Support, Forum, Help Site Check Our Facebook Page!
Notices
Legacy Windows Windows 3.x / 95 / 98 / ME / NT / 2000. Please make sure you specify your OS version.


Register your FREE account to unlock additional features at WindowsBBS.com
   
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 30th October 2002   #1
Inactive
THREAD STARTER
 
Profile:
Join Date: Jan 2002
Posts: 102
Computer Experience:
Intermediate
PDubs Reputation Level

Choppy avi playback


Did a search and couldn't find anything. For whatever reason, my computer plays wmv/mpg/mov files just fine. But with avi's, the playback can be choppy.

The video playback on some files seem to speed up for about 0.5 seconds, and then resume normal play, occuring maybe once or twice in any given file. But with most of the avi's, the sound playback is choppy after 15 seconds of playback. Again, this doesn't occur on wmv/mov/mpg's.

Currently, I have the updated manufacturer drivers on the following:
Sound Blaster Live Value! (PCI)
Viper V770 TNT2 (non-Ultra, AGP), nvidia chipset
Win2k Pro SP3
DivX playback 3.11 drivers

I have tried redownloading the same file a few times, yielding the same result. Files seem to work fine on other systems.

PDubs is offline  

 

Register
to remove this ad.
 
 

Old 13th November 2002   #2
Inactive
 
Profile:
Join Date: Nov 2002
Posts: 14
Computer Experience:
Experienced
Rohn123 Reputation Level

Make sure you don't have the drivers
loaded for an onboard sound card.
I had the same problem with 5 second speedup. I had to start from scratch
but this time did not activate the onboard
sound blaster card. Install the sound blaster live on its own and make sure
to use only preferred devices. I had to get rid of the drivers for the onboard.
This ended the problem.

Rohn123 is offline  

Did you find this post helpful? Yes | No


 

THIS THREAD HAS EXPIRED.

Are you having the same problem? Please post a new thread, but first you'll have to join us by Registering (FREE).



Discussion Forums
Operating Systems
Windows 8 Windows 8
Windows 7 Windows 7
Windows Vista Windows Vista
Windows XP Windows XP
Windows Server System Windows Server System
Legacy Windows OS Legacy Windows OS
Internet & Networking
Networking (Hardware & Software) Networking
Internet Explorer Internet Explorer
Microsoft Mail Microsoft Mail
Firefox, Thunderbird & SeaMonkey Firefox, Thunderbird
      & SeaMonkey

Web Applications & Cloud Web Applications & Cloud
General Internet
Security
Malware and Virus Removal Malware and Virus
     Removal

Security and Privacy Security and Privacy

Other
Other PC Software Other PC Software
Test Posts Test Posts
Hardware
PC Hardware PC Hardware
Mobile Devices Mobile Devices
Community
Introductions Introductions
General Discussions General Discussions
Site Comments & Suggestions Site Comments
      & Suggestions

News News @ WindowsBBS

Thread Tools


Find us on Facebook   Web Of Trust Rating

All times are GMT. The time now is 11:24.


Recent Discussions
Text overlapping in Google Chrome (1)
Comp is slow to recognize USB HD? (9)
Intel's two new PC chips (1)
Pagefile 8GB and Hiberfile 6GB on 1.. (8)
Start Program Won't Execute (6)
Start Menu Question (6)
Seamonkey Mail Address Random Sort (4)
How get Outlook 2007 to display Mai.. (3)
Buying Windows 8.1 from MS Store. (7)
The remote procedure call failed (2)
Problem with password resetting. (9)
Refurb laptops ok to buy? (8)
Mouse left clicker wont work for ce.. (5)
Firefox - running "new tab, ne.. (5)
Computer Slow to Boot and Files Cor.. (75)
Windows 9 Start (9)
cpubenchmark.net comparisons of CPU.. (4)
sp4 beta (2)
Can't specify download folder desti.. (8)
Because of an error in data encrypt.. (1)


Donate!
Support Windows BBS!



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Copyright 2002 - 2013 WindowsBBS.com. All rights reserved.
FDMA Media LLC
Terms of Use, Legal Information & Privacy Policy
Page generated in 0.05279 seconds with 7 queries