Windows, Operating System, Security, Networking, Malware, Support, Forum, Help Site Check Our Facebook Page!
Notices
Internet Explorer Post your Internet Explorer questions here.


Register your FREE account to unlock additional features at WindowsBBS.com
   
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 3rd March 2005   #1
Inactive
THREAD STARTER
 
Profile:
Join Date: Dec 2002
Location: St. Louis, MO, USA
Posts: 5
Computer Experience:
Experienced
Labarnas Reputation Level

Thumbs down

IE reusing window incorrectly


WinXP SP2 up to date.
Using Outlook Express.

At times, not every time, I will have a web page in an IE window that I am reading. I will click over to my open OE window, open a new message and click a link on that message. IE will sometimes reuse the open web page losing my page. Other times it will open in a new window like I think it should.
I looked for some setting and could find only "internet options > advanced > reuse windows for launching shortcuts" which is checked. I think it has always been checked but this behavour started a week or two ago. No other changes that I know of.

Any thoughts will be appreciated.

Labarnas is offline  

 

Register
to remove this ad.
 
 

Old 3rd March 2005   #2
Alumni
 
Zander's Avatar
 
Profile:
Join Date: Jan 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 4,084
Computer Experience:
A bit (or is it a by
Zander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation Level

My System
Quote:
I looked for some setting and could find only "internet options > advanced > reuse windows for launching shortcuts" which is checked.
That line should be unchecked. If that doesn't do it, open any folder and click tools>options>file types. Find internet shortcut in the list of file types. Click on it to highlight it and then click the advanced button. Click on open so it's highlighted and then click the edit button. Uncheck the line that says use DDE. Don't be surprised though, if in the future you find yourself having to go back and do this again. It seems to have a mind of it's own and somehow gets changed back every once in a while.

Zander is offline  

Did you find this post helpful? Yes | No
Old 3rd March 2005   #3
Inactive
THREAD STARTER
 
Profile:
Join Date: Dec 2002
Location: St. Louis, MO, USA
Posts: 5
Computer Experience:
Experienced
Labarnas Reputation Level

Changed that setting and so far so good.
Thanks much. Boy, that setting sure is secret like.

btw, I had tried unchecking the internet options box only and it appeared it had little effect. With BOTH settings unchecked it seems to work as expected.

I'll keep this info on file.

Labarnas is offline  

Did you find this post helpful? Yes | No
Old 3rd March 2005   #4
Alumni
 
Zander's Avatar
 
Profile:
Join Date: Jan 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 4,084
Computer Experience:
A bit (or is it a by
Zander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation Level

My System
Glad it helped. If it starts acting up again, you'll know what to do.

Zander is offline  

Did you find this post helpful? Yes | No
Old 4th March 2005   #5
Inactive
 
Profile:
Join Date: Jan 2002
Location: Albuquerque, NM, USA
Posts: 5,655
Computer Experience:
still learning
Welshjim Reputation Level

Zander--Interesting suggestion and solution. I have the "reuse windows for launching shortcuts" box unchecked, but I have the DDE box checked. And yet I do not have the problem mentioned by Labarnas.
Sounds like one of those fixes to try if all else fails!! Or maybe the order in which the settings are made?

Welshjim is offline  

Did you find this post helpful? Yes | No
Old 4th March 2005   #6
Alumni
 
Zander's Avatar
 
Profile:
Join Date: Jan 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 4,084
Computer Experience:
A bit (or is it a by
Zander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation Level

My System
Quote:
Sounds like one of those fixes to try if all else fails!!
To be honest, In my own experience I've never seen it fail to do the job. It's kind of odd though. One day mine will work with it checked and the next I have to go in and uncheck it. The thing always ends up checked again sometime down the road. Funny thing is though, when it does, it doesn't always mess up the way windows open from links in OE. It'll be working just fine again with it checked and then one day, things don't work and I have to uncheck it again (and the cycle starts all over again ) . It's not a constant thing that I have to do every day. It might last a week or it might last a month or two. I just had to do this very thing again this morning. I've seen the same thing on a lot of other computers.

If I have the "reuse windows" thing in IE unchecked other shortcuts seem to open as they should. Seems like it's only OE that doesn't want to cooperate. I don't know about the computers I've fixed this way because I never really bothered to check that end of it out. I could be wrong but I think I've had this problem with every version of windows since win95. I know for sure it did the same thing in win98. They're seems to be now rhyme or reason to it. I gave up trying to figure out why it does it. If I had to do it every day it would be different but I can live with it the way it is.


Last edited by Zander; 4th March 2005 at 01:31.
Zander is offline  

Did you find this post helpful? Yes | No
Old 6th March 2005   #7
Alumni
 
Zander's Avatar
 
Profile:
Join Date: Jan 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 4,084
Computer Experience:
A bit (or is it a by
Zander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation LevelZander Reputation Level

My System
FWIW, on a whim, I just took a look at the use DDE setting in mine and see that it's set to use DDE again. I just set it to not use DDE yesterday. Funny thing is though, all links in emails open in new windows just as they should. Go figure. I've noticed in the past when the setting got rechecked links would still open in a new window as they should. Then one day, things won't work right and I have to once again set it to not use DDE. And the cycle continues.
Quote:
They're seems to be now rhyme or reason to it.
I rest my case.

Zander is offline  

Did you find this post helpful? Yes | No


 

THIS THREAD HAS EXPIRED.

Are you having the same problem? Please post a new thread, but first you'll have to join us by Registering (FREE).



Discussion Forums
Operating Systems
Windows 8 Windows 8
Windows 7 Windows 7
Windows Vista Windows Vista
Windows XP Windows XP
Windows Server System Windows Server System
Legacy Windows OS Legacy Windows OS
Internet & Networking
Networking (Hardware & Software) Networking
Internet Explorer Internet Explorer
Microsoft Mail Microsoft Mail
Firefox, Thunderbird & SeaMonkey Firefox, Thunderbird
      & SeaMonkey

Web Applications & Cloud Web Applications & Cloud
General Internet
Security
Malware and Virus Removal Malware and Virus
     Removal

Security and Privacy Security and Privacy

Other
Other PC Software Other PC Software
Test Posts Test Posts
Hardware
PC Hardware PC Hardware
Mobile Devices Mobile Devices
Community
Introductions Introductions
General Discussions General Discussions
Site Comments & Suggestions Site Comments
      & Suggestions

News News @ WindowsBBS

Thread Tools


Find us on Facebook   Web Of Trust Rating

All times are GMT. The time now is 09:13.


Recent Discussions
[Tiger Woods PGA Tour 2008 game not.. (17)
Reset system to previous date (4)
Why doesn't format stick? (7)
printer error 0x0000000d (17)
IDT Audio Loses Settings on Restart.. (1)
windows partitioned drive propertie.. (9)
DSD_5352 Not Responding (4)
WeatherMate Library error. (15)
Photostory 3 Students not able to a.. (3)
Unwanted IE (5)
Choosing Optional Windows/Microsoft.. (4)
Best thing to do with an old XP box (12)
HP Printers Drivers for W8/8.1 (9)
Best practice regarding browser cac.. (14)
Touchpad freezes (8)
New Technology and the old folks (2)
Someone here with experience with e.. (16)
Locked Folders and Files Win 7 (9)
Spyware Blaster Update. (1)
Laptop HD running constantly (11)


Donate!
Support Windows BBS!



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Copyright 2002 - 2013 WindowsBBS.com. All rights reserved.
FDMA Media LLC
Terms of Use, Legal Information & Privacy Policy
Page generated in 0.10143 seconds with 7 queries